Τετάρτη, 17/07/2024 19:20

Τελευταίες Ανακοινώσεις / Νέα

 • ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  Σας ενημερώνουμε ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2024 το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη και ώρες 09.00 έως και 12.30, εκτός της 15ης Αυγούστου που θα ανοίξει την Παρασκευή 16/8.

  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2228022518

  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 00:00 Διαβάστηκε 9 φορές
 • Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου
  Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου

  Οι επαναληπτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2024 θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  (κάντε κλικ στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο)

  https://drive.google.com/file/d/1shzIhAu1ZdIACZdIELADZE8tr0ulOTY4/view?usp=sharing

   

  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 00:00 Διαβάστηκε 9 φορές
 • etwinning - Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Talking Buildings
  etwinning - Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Talking Buildings

  Κατά το τρέχον σχολικό έτος, το Γυμνάσιο Ψαχνών συμμετέχει σε προγράμματα etwinning.  Μάλιστα, υπήρξε ιδρυτής του ευρωπαϊκού προγράμματος Talking Buildings,το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία. Διάσημα κτήρια και κτήρια του τόπου μας αποκτούν φωνή μέσα από τη φωνή των μαθητών/τριών.  
  Η συμμετοχή του σχολείου μας σε προγράμματα ευρωπαϊκά και εθνικά κρίθηκε αναγκαία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αλληλεπιδράσουν και εν τέλει να διοχετεύσουν την όποια νέα γνώση/δεξιότητα στην ίδια τη σχολική μονάδα.

  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 12:03 Διαβάστηκε 35 φορές
 • ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2023-24
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 12:03 Διαβάστηκε 6 φορές
 • etwinning - Code for future
  etwinning - Code for future

  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα όπου συνεργάστηκαν σχολεία από Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία. Τα παιδιά έμαθαν να προγραμματίζουν και να δημιουργούν παιχνίδια είτε να προγραμματίζουν ρομποτικές κατασκευές. Ενώ με τις δραστηριότητες στο πρόγραμμα έμαθαν να χρησιμοποιούν εφαρμογές δημιουργίας λογότυπου, βίντεο, εικόνας. Στο τέλος η επικοινωνία online με σχολείο της Τουρκίας ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειρία

  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 03:03 Διαβάστηκε 22 φορές
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

  Το Γυμνάσιο Ψαχνών συμμετέχει μαζί με άλλες 333 σχολικές μονάδες στο Εθνικό Δίκτυο Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό τη συνεργασία των σχολικών μονάδων για την υλοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».  Η συμμετοχή στο Εθνικό Δίκτυο στοχεύει στην ενίσχυση και αλληλεπίδραση μεταξύ των σχολικών μονάδων καθώς και στην καλλιέργεια του κοινωνικού, ιστορικού και κριτικού εγγραμματισμού, βασικών στοιχείων της πολιτιστικής εκπαίδευσης. Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Ψαχνών, με συντονίστρια την φιλόλογο κ. Μάρκου Παρασκευή, θα παρουσιάσει στο συνέδριο που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο στην Πάτρα την εργασία «Ο Ψαχνιώτης Γλύπτης», επιδιώκοντας μέσα από την παρουσίαση του ανθρώπου και καλλιτέχνη Αντώνη Καραχάλιου την ανάδειξη του τόπου. Συγχαρητήρια στην ομάδα!

   

  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 16:19 Διαβάστηκε 64 φορές
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΨΑΧΝΩΝ
  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΨΑΧΝΩΝ

  Το σχολείο μας συμμετείχε στο φετινό καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών την Κυριακή 17/3/2024. Θέμα της ομάδας μας ήταν "Φύλακες του Πλανήτη μας" δίνοντας ένα οικολογικό μήνυμα για την προστασία της Γης.

  Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 12:53 Διαβάστηκε 82 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
  ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

  Και φέτος το σχολείο μας την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 τήρησε το αποκριάτικο έθιμο με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που έψησαν και πρόσφεραν δωρεάν  σουβλάκια και αναψυκτικά. από την 4η διδακτική ώρα και μετά, τα παιδιά ντύθηκαν με αποκριάτικες στολές και συμμετείχαν στην γιορτή στην αυλή του σχολείου. Χόρεψαν παραδοσιακούς και αποκριάτικους χορούς και πέρασαν όμορφαα μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

  Ευχαριστούμε τον Σύλλογο για την ευγενική προσφορά τους στην τήρηση του αποκριάτικου  εθίμου της Τσικνοπέμπτης! Ευχόμαστε σε όλους Καλές Απόκριες!

   

  Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 14:53 Διαβάστηκε 75 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
  ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

  Η 6η Μαρτίου,έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και  αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση για ένα φαινόμενο, που δυστυχώς ταλαιπωρεί τις σχολικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

  Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, την πρώτη διδακτική ώρα σε όλα τα τμήματα οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν και μίλησαν μαζί με τα παιδιά για τον σχολικό εκφοβισμό και την 2η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε δράση από την ψυχολόγο του σχολείου μας, κ. Μασούρη Αικατερίνη και την κοινωνική λειτουργό,  κ. Κατσανά Εβελίνα, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών. Στόχος ήταν , οι μαθητές να αναγνωρίζουν τον σχολικό εκφοβισμό, να κατανοούν τους ρόλους που υπάρχουν στο σχολικό εκφοβισμό καθώς και τη σπουδαιότητα της αντίδρασης τους σε αυτό. Μέσω της προβολής βίντεο και συζήτησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματα τους καθώς και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με τη σχολική βία και τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης. Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχουν τα άτομα που βλέπουν ή γνωρίζουν για μια βίαιη/ εκφοβιστική συμπεριφορά (παρατηρητές) των οποίων οι αντιδράσεις και ενέργειες έχουν τη δύναμη ώστε να συμβεί μια πραγματική αλλαγή, γιατί ο εκφοβισμός ευδοκιμεί στη σιωπή και μόνο αντιδρώντας και σπάζοντας τη σιωπή μπορεί να σταματήσει. Στη συνέχεια, οι μαθητές, γράφοντας σε post-it τις σκέψεις τους κάλυψαν έναν πίνακα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 12:52 Διαβάστηκε 56 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • ΔΡΑΣΗ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  ΔΡΑΣΗ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

  Την  Παρασκευή 1/3/2024 οι μαθητές/τριες της Β' τάξης επισκέφτηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Ψαχνών το Κινητό Εργαστήριο Οδυσσέας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ενημερώθηκαν για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

  Στο πλαίσιο των δράσεων του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν, όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber bullying, ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση, και άλλα δημιούργησε τον ΟΔΥΣΣΕΑ, το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Στόχος του ΟΔΥΣΣΕΑ είναι να βρεθεί με φυσική παρουσία δίπλα σε κάθε παιδί, γονιό και εκπαιδευτικό σε όλη την Ελλάδα και να παρέχει τις υπηρεσίες του, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.

  Τα παιδιά ενημερώθηκαν αρχικά από την Ψυχολόγο κ.Στάμου Έλλη για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την ιστορία του καθώς επίσης για τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις που υλοποιεί και για την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. Έπειτα συζήτησαν για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και μέσα από βιωματικό τρόπο έμαθαν ότι οφείλουν να προσέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

  Οι δράσεις του ΟΔΥΣΣΕΑ υλοποιούνται πανελλαδικά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
   

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 10:51 Διαβάστηκε 56 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝ.ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΔΡΑΣΗ "ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ"
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝ.ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΔΡΑΣΗ "ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ"
  Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ομάδα μαθητών/τριών μας και δύο καθηγήτριες επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας με το οποίο συμπράττουμε στο πλαίσιο του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Πάτρα και το οποίο διοργανώνεται από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα παιδιά του σχολείου μας έχουν ως θέμα της εισήγησής τους στο συνέδριο τον γλύπτη Αντώνη Καραχάλιο, τον «Ψαχνιώτη Γλύπτη» όπως συνήθιζε ο ίδιος να αυτοαποκαλείται, και ενημέρωσαν τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου ενώ οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου, με τη σειρά τους μας ξενάγησαν στα γλυπτά του Α. Καραχάλιου που βρίσκονται στον δημόσιο χώρο της πόλης μας.

   

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 12:51 Διαβάστηκε 59 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

  Την Τρίτη 6/2/2024 μαθητές/τριες της Α' τάξης επισκέφθηκαν το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Μαθητές/τριες συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του FORTH-Institute of Computer Science στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Συζήτησαν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας προσφέρει το διαδίκτυο, διερευνήσαμε τις συνήθειές μας σε σχέση με την ορθή χρήση του ψηφιακού κόσμου, προβληματιστήκαμε, παίξαμε και όλοι μαζί στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα για "ένα καλύτερο διαδίκτυο για όλους"!

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 12:50 Διαβάστηκε 55 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
  Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 επισκέφθηκαν το τμήμα Γλυπτικής του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίοι συμμετέχουν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θεματικό άξονα: « Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», με θέμα το έργο του Ψαχνιώτη Γλύπτη και Ζωγράφου Αντώνη Καραχάλιου.
  Στο χώρο του Εργαστηρίου της Γλυπτικής τους υποδέχθηκαν η Ρένα Γρίβα Καραχάλιου Γλύπτρια και ο Γιώργος Καραχάλιος Γλύπτης και οι δύο δάσκαλοι του Εργαστηρίου Τέχνης. Τα παιδιά γνώρισαν τον κόσμο της Γλυπτικής, πειραματίστηκαν με τον πηλό και μέσα σε τέσσερεις ώρες δημιούργησαν τα δικά τους έργα.
   

  Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 06:50 Διαβάστηκε 54 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 

-----------------------------------------------

 

-----------------------------------------------

------------------------------------------------

Περιοδικό

-----------------------------------------------

 Ψηφιακή Τάξη Γυμνασίου Ψαχνών

-----------------------------------------------

 Ιστολόγιο Π.Ζουμή

-----------------------------------------------

Φιλολογικό Ιστολόγιο Ηλ. Κούμπη

 και Ιστότοπος με φύλλα εργασίας

------------------------------------------------

Μαθηματικά & Μέλισσες - Β.Παπαθεοδοσίου

------------------------------------------------

Εικαστική Παρέμβαση στον Χώρο

------------------------------------------------
Εικαστικά Γυμνασίου
παλαιοτέρων ετών
------------------------------------------------
 
 

 

parislogo

 
 

 

ΠΑΡΡΗΣΙΑ

Ταχ. Δ/νση: Γυμνάσιο Ψαχνών, Μ. Αλεξάνδρου 30, Ψαχνά 344 00

Τηλ: 22280-22518 & 22280-22263

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστολόγιο: http://e-parisia.blogspot.com

 

 

Μαθητικό περιοδικό περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου, το οποίο εκδίδεται στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δημοσιογραφική Ομάδα του Γυμνασίου Ψαχνών Ευβοίας με το συντονισμό του φιλόλογου Δημήτρη Μπαρσάκη.

 

Βίντεο που παρουσιάζει την ιστορία της παρρησίας
 
 

 

exofyla