Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις (87)

Οι σχολικές γιορτές και άλλες εκδηλώσεις του σχολείου μας

Ο μαθητής του σχολείου μας Βαγγέλης Αρβανίτης, μαθητής της Α τάξης, διακρίθηκε κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία της Α Γυμνασίου στον διαγωνισμό ορθογραφίας που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 180 μαθητές από διάφορα γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής και οι νικητές έλαβαν ένα tablet και ένα λεξικό.

Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη! Και ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό!

 

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 21:29

Σεμινάριο από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ευβοίας

Γράφτηκε από

Την Παρασκευή 7/4/2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας σεμινάριο βασικών πρώτων βοηθειών από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τα όσα τα μέλης της ομάδας είπαν και επέδειξαν.

Τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο τους.

 

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε φωτογραφίες

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 00:00

Γερμανικά σε Κίνηση

Γράφτηκε από

Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο...

Στις 30 Μαρτίου 2017 το Glossomobil επισκέφτηκε το σχολείο μας ύστερα από πρόσκληση της καθηγήτριας Γερμανικών Βασιλειάδη Μάρθας.

Τι είναι το Glossomobil; Το Glossomobil ή αλλιώς Γερμανικά σε Κίνηση είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και φυσικά με ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό το Glossomobil υπόσχεται αποκλειστικά ευχάριστες εμπειρίες σε γερμανικό φόντο!

Το πρόγραμμα αυτό εμπλουτίζει το μάθημα των Γερμανικών με διδακτικό υλικό, μουσική, παιχνίδια και δίνει νέα κίνητρα στους μαθητές και τους γονείς τους. Έχει ως βάση τη βιωματική μάθηση και στοχεύει σε μια πιο ευχάριστη προσέγγιση της γερμανικής γλώσσας μέσω δραστηριοτήτων όπως ο χορός, το τραγούδι, οι χειροτεχνίες και το παιχνίδι.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μείνανε ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη και τον τρόπο μετάδοσης πληροφοριών του γνωστικού αντικειμένου.

Στο τέλος ευχαριστήσανε τους φορείς του προγράμματος Χριστίνα Καλοκούβαρου και Γιώργου Πετράκη, συνεργάτες του Ινστιτούτου Γκαίτε και τους ευχηθήκαν AufWiedersehen «Εις το Επανιδείν» !!!

Περισσότερα για το Glossomobilμπορεί κανείς να βρει στην παρακάτω ιστοσελίδα:

http://www.goethe.de/ins/gr/lp/prj/dib/gmt/elindex.htm

 

κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 15:43

Παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821

Γράφτηκε από

Το Σάββατο 25/03/2017 πραγματοποιήθηκε  η παρέλαση των σχολείων και τοπικών συλλόγων του Δήμου Μεσσαπίων

Τελετάρχης της εκδήλωσης ο κος Β.Παπαθεοδοσίου και τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η κα Μ. Βασιλειάδη

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε φωτογραφίες με τους μαθητές μας

 

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 18:43

Εθνική γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821

Γράφτηκε από

Την Παρασκευή 24/03/2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας η σχολική εορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Την εκδήλωση προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί: Βούλγαρη Σταματούλα, Πιτσούνη Ζωή, Ρουσοδήμου Ελένη και η Δ/ντρια του σχολείου Μαυρωτά Κυριακή. Για την μουσική υπεύθυνη ήταν η εκπαιδευτικός Βάσω Κοντοπρία και για τους χορούς ο εκπαιδευτικός Σίμος Γεώργιος

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε φωτογραφίες από την γιορτή


 

 

 

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Η δοκιμασία αναφερόταν στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντούσαν.

Ο τελικός διεξήχθη στην Αθήνα στο ΟΑΚΑ στις 18/3/2017.

Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές: Κοντογιάννη Σοφία, Καραγκούνης Διαμαντής, Κωστούλας Ορφέας. Προπονήτρια η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Βούλγαρη Σταματούλα

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του οργανισμού μας της διάδοσης της νέας εκπαιδευτική μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Το σχολείο μας συμμετείχε την Κυριακή 12 Μαρτίου στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου που διεξήχθη στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας. Η ομάδα μας κατέφερε να προκριθεί στον τελικό στην Αθήνα που θα διεξαχθή στο ΟΑΚΑ στις 18/3/2017.

Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές: Κοντογιάννη Σοφία, Καραγκούνης Διαμαντής, Κωστούλας Ορφέας. Προπονήτρια η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Βούλγαρη Σταματούλα

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 20:00

H συγγραφέας Τούλα Τίγκα στο Γυμνάσιο Ψαχνών

Γράφτηκε από

Την Τρίτη, στις 28/2, οι μαθητές της Α Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με την συγγραφέα Τούλα Τίγκα, σχετικά με τα βιβλία της, και τα θέματα που αυτά αναδεικνύουν.

Η Τούλα Τίγκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στο τέλος του πολέμου. Έζησε για λίγο στο Βόλο και για δεκαοκτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Στη συνέχεια επέστρεψε στα Τρίκαλα όπου και κατοικεί. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και για νέους και μυθιστορήματα. Στα έργα της συγκαταλέγονται τα βραβευμένα με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου "Οδός Γραβιάς" (Εκδ. Πατάκη 1991), "Η εποχή των υακίνθων" (Εκδ. Πατάκη 1993) και το βραβευμένο με το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού "Διαβάζω" "Τα χρόνια τρέχοντας".

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και ευχαρίστησαν θερμά την κα Τίγκα για την ομιλία της

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της «Φιλαναγνωσίας» της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Ψαχνών.

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 00:00

Αποκριάτικο Πάρτυ

Γράφτηκε από

Την Παρασκευή 24/2/2017 πραγματοποιήθηκε με πολύ κέφι το αποκριάτικο πάρτυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Τα παιδιά χόρεψαν και πέρασαν όμορφα με αναψυκτικά και σουβλάκια που έψησαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 08:06

Ομιλία «Τιθασεύστε τα Ηλεκτρονικά»

Γράφτηκε από

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου είχε προσκληθεί στο σχολείο μας η Χριστίνα Ρασιδάκη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής – ΕΕΣ και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας – EACP, με θέμα συζήτησης: «Τιθασεύστε τα Ηλεκτρονικά».

Η εκδήλωση ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρισταμένων.

«ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος»
Σελίδα 1 από 7