Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις (132)

Οι σχολικές γιορτές και άλλες εκδηλώσεις του σχολείου μας

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 08:33

Δράση 2η από την επιστημονική ομάδα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Χαλκίδας

Γράφτηκε από

Σήμερα, Τρίτη 12/12, στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε η δράση "Τόλμησε να είσαι διαφορετικός" από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το Γυμνάσιο Ψαχνών και παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες τμημάτων της Γ' Τάξης ένα θέμα ιδιαίτερα νευραλγικό, αυτό της διαφορετικότητας, προσεγγίζοντας το μέσα από βιωματικές και συνεργατικές πρακτικές. Ενσυναίσθηση, σεβασμός, ανεκτικότητα, αποδοχή! Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. για την υλοποίηση της δράσης. 
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 00:00

Δράση από την επιστημονική ομάδα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Χαλκίδας

Γράφτηκε από

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε, σήμερα 8/12, στο Γυμνάσιο Ψαχνών, σχετική δράση από την επιστημονική ομάδα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Χαλκίδας. Συγκεκριμένα,η ομάδα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. επισκέφθηκε το σχολείο μας και με κεντρική ομιλήτρια τη ψυχολόγο, κυρία Τρικαλίτη Κωνσταντίνα, συζήτησε με μαθητές/τριες τμημάτων της Γ' Γυμνασίου κυρίως για τα έμφυλα στερεότυπα και τα πρότυπα ομορφιάς με στόχο τον προβληματισμό, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης αλλά και έκφρασης των συναισθημάτων. Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα την Ε.Π.Α.Ψ.Υ.  αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριες  που συμμετείχαν για την ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία τους.  
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 15:59

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την ΟΕΔ Ευβοίας

Γράφτηκε από

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε αρχές Νοέμβρη, το σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας σε αντιπροσωπεία 4 μαθητών/τριών από κάθε τμήμα του σχολείου.

Τα παιδιά διδάχτηκαν και συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό μάθημα όπου συνεργάστηκαν σαν ομάδες, και έμαθαν πως να διαχειριστούν βασικά περιστατικά.

Σε επόμενη φάση, θα διδάξουν με την σειρά τους όσα έμαθαν στους συμμαθητές τους, με παρουσία καταρτισμένου εκπαιδευτικού της σχολικής μονάδας.

 

 

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 15:00

Εθνική γιορτή και παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821

Γράφτηκε από

Την Παρασκευή 24/3/2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου η σχολική εορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Την επομένη πραγματοποιήθηκε η παρέλαση από τα σχολεία και τους τοπικούς συλλόγους.

 

Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 17:54

Εθνική γιορτή και παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821

Γράφτηκε από

Την Πέμπτη 24/3/2022 πραγματοποιήθηκε στις σχολικές αίθουσες κάθε τμήματος του σχολείου (λόγω covid) η σχολική εορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Την επομένη πραγματοποιήθηκε η παρέλαση από τα σχολεία και τους τοπικούς συλλόγους.

 

 

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 17:48

Αποκριάτικη Γιορτή

Γράφτηκε από

Την Παρασκευή 1/3/2022 πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη γιορτή στην αυλή του σχολείου μας με μουσική και χορό ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε σουβλάκια σε όλους. Καλή Σαρακοστή με υγεία!

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την μείζονα προσπάθεια σας στη διάδοση του πνεύματος στα Ελληνικά Σχολεία. είναι κάτι που σας τιμά ιδαίτερα. Κυρίως όμως θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ευγενική σας προσφορά να δωρίσετε στη σχολική βιβλιοθήκη μας.

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι δημιουργία προσπαθειών εκπαιδευτικών, γονέων καθώς και μαθητών των οποίων η προσφορά σε βιβλία και σε έργο έχει συμβάλλει στην συντήρηση και λειτουργία της.

Η συνεισφορά σας μας τιμάει ιδιαίτερα και να είστε σίγουροι ότι συμβάλατε στη γνώση, την μόρφωση και καλλιέργεια των μαθητών/-τριών μας.

 

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 17:34

«Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος στην Ψηφιακή Εποχή»

Γράφτηκε από

Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν δύο παρουσιάσεις με τηλεδιάσκεψηστην Γ’ τάξη του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποιεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης διαδικτυακά με τίτλο: «Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος στην Ψηφιακή Εποχή»

Εκ μέρους των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.Χρυσόστομο,για τις Ιερές εικόνες του Ιησού Χριστού τις οποίες είχε την ευγενή καλοσύνη να προσφέρει. Η προσφορά δηλώνει την αγάπη και αλληλεγγύη του προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αποδεικνύει εμπράκτως για μία ακόμη φορά πως το πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας κρατά την κοινωνία ενωμένη, προσφέροντας απλόχερα τη βοήθεια και τη συνεργασία της σε όλους τους φορείς της πολιτείας και εμπνέοντας τη διάθεση σε όλους να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και φώτιση.

Καλά Χριστούγεννα

 

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 17:03

Εθνική γιορτή και παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου 1940

Γράφτηκε από

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στις σχολικές αίθουσες κάθε τμήματος του σχολείου (λόγω covid) η σχολική εορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 

Την επομένη πραγματοποιήθηκε η παρέλαση από τα σχολεία και τους τοπικούς συλλόγους.

 

 

«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»
Σελίδα 1 από 10