Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 14:46

Εντυπώσεις από την ομιλία του κου Νίκου Σιδέρη

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε σε γονείς και εκπαιδευτικούς του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων η εκδήλωση που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Ψαχνών την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των παιδαγωγικών – ενημερωτικών δράσεών του.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Σιδέρης, διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής, με αφορμή το βιβλίο του «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Η εισήγησή του για τις σχέσεις γονέων - παιδιών, τις δυσκολίες του γονεϊκού ρόλου αλλά και τους τρόπους να συνδυαστεί η αγάπη με τους κανόνες έδωσε χρήσιμες κατευθύνσεις και ερεθίσματα για προβληματισμό στους ακροατές που γέμισαν την  αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ψαχνών.

Η εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Ψαχνών, αποτελεί μέρος μιας σειράς ομιλιών με προσκεκλημένους συγγραφείς και επιστήμονες από το χώρο της Ψυχολογίας και της Παιδαγωγικής, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο του Γυμνασίου Ψαχνών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

 

{galery}/photos/2016/omiliasideri{/gallery}

Διαβάστηκε 200 φορές
mv