Σχολικές ανακοινώσεις

Σχολικές ανακοινώσεις (126)

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 00:00

ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2024 το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη και ώρες 09.00 έως και 12.30, εκτός της 15ης Αυγούστου που θα ανοίξει την Παρασκευή 16/8.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2228022518

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 00:00

Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Οι επαναληπτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2024 θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

(κάντε κλικ στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο)

https://drive.google.com/file/d/1shzIhAu1ZdIACZdIELADZE8tr0ulOTY4/view?usp=sharing

 

Κατά το τρέχον σχολικό έτος, το Γυμνάσιο Ψαχνών συμμετέχει σε προγράμματα etwinning.  Μάλιστα, υπήρξε ιδρυτής του ευρωπαϊκού προγράμματος Talking Buildings,το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία. Διάσημα κτήρια και κτήρια του τόπου μας αποκτούν φωνή μέσα από τη φωνή των μαθητών/τριών.  
Η συμμετοχή του σχολείου μας σε προγράμματα ευρωπαϊκά και εθνικά κρίθηκε αναγκαία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αλληλεπιδράσουν και εν τέλει να διοχετεύσουν την όποια νέα γνώση/δεξιότητα στην ίδια τη σχολική μονάδα.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 03:03

etwinning - Code for future

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα όπου συνεργάστηκαν σχολεία από Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία. Τα παιδιά έμαθαν να προγραμματίζουν και να δημιουργούν παιχνίδια είτε να προγραμματίζουν ρομποτικές κατασκευές. Ενώ με τις δραστηριότητες στο πρόγραμμα έμαθαν να χρησιμοποιούν εφαρμογές δημιουργίας λογότυπου, βίντεο, εικόνας. Στο τέλος η επικοινωνία online με σχολείο της Τουρκίας ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειρία

Το Γυμνάσιο Ψαχνών συμμετέχει μαζί με άλλες 333 σχολικές μονάδες στο Εθνικό Δίκτυο Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό τη συνεργασία των σχολικών μονάδων για την υλοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».  Η συμμετοχή στο Εθνικό Δίκτυο στοχεύει στην ενίσχυση και αλληλεπίδραση μεταξύ των σχολικών μονάδων καθώς και στην καλλιέργεια του κοινωνικού, ιστορικού και κριτικού εγγραμματισμού, βασικών στοιχείων της πολιτιστικής εκπαίδευσης. Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Ψαχνών, με συντονίστρια την φιλόλογο κ. Μάρκου Παρασκευή, θα παρουσιάσει στο συνέδριο που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο στην Πάτρα την εργασία «Ο Ψαχνιώτης Γλύπτης», επιδιώκοντας μέσα από την παρουσίαση του ανθρώπου και καλλιτέχνη Αντώνη Καραχάλιου την ανάδειξη του τόπου. Συγχαρητήρια στην ομάδα!

 

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 12:53

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΨΑΧΝΩΝ

Το σχολείο μας συμμετείχε στο φετινό καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών την Κυριακή 17/3/2024. Θέμα της ομάδας μας ήταν "Φύλακες του Πλανήτη μας" δίνοντας ένα οικολογικό μήνυμα για την προστασία της Γης.

Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 14:53

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Και φέτος το σχολείο μας την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 τήρησε το αποκριάτικο έθιμο με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που έψησαν και πρόσφεραν δωρεάν  σουβλάκια και αναψυκτικά. από την 4η διδακτική ώρα και μετά, τα παιδιά ντύθηκαν με αποκριάτικες στολές και συμμετείχαν στην γιορτή στην αυλή του σχολείου. Χόρεψαν παραδοσιακούς και αποκριάτικους χορούς και πέρασαν όμορφαα μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο για την ευγενική προσφορά τους στην τήρηση του αποκριάτικου  εθίμου της Τσικνοπέμπτης! Ευχόμαστε σε όλους Καλές Απόκριες!

 

Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 12:52

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η 6η Μαρτίου,έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και  αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση για ένα φαινόμενο, που δυστυχώς ταλαιπωρεί τις σχολικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, την πρώτη διδακτική ώρα σε όλα τα τμήματα οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν και μίλησαν μαζί με τα παιδιά για τον σχολικό εκφοβισμό και την 2η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε δράση από την ψυχολόγο του σχολείου μας, κ. Μασούρη Αικατερίνη και την κοινωνική λειτουργό,  κ. Κατσανά Εβελίνα, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών. Στόχος ήταν , οι μαθητές να αναγνωρίζουν τον σχολικό εκφοβισμό, να κατανοούν τους ρόλους που υπάρχουν στο σχολικό εκφοβισμό καθώς και τη σπουδαιότητα της αντίδρασης τους σε αυτό. Μέσω της προβολής βίντεο και συζήτησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματα τους καθώς και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με τη σχολική βία και τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης. Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχουν τα άτομα που βλέπουν ή γνωρίζουν για μια βίαιη/ εκφοβιστική συμπεριφορά (παρατηρητές) των οποίων οι αντιδράσεις και ενέργειες έχουν τη δύναμη ώστε να συμβεί μια πραγματική αλλαγή, γιατί ο εκφοβισμός ευδοκιμεί στη σιωπή και μόνο αντιδρώντας και σπάζοντας τη σιωπή μπορεί να σταματήσει. Στη συνέχεια, οι μαθητές, γράφοντας σε post-it τις σκέψεις τους κάλυψαν έναν πίνακα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Την  Παρασκευή 1/3/2024 οι μαθητές/τριες της Β' τάξης επισκέφτηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Ψαχνών το Κινητό Εργαστήριο Οδυσσέας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ενημερώθηκαν για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο των δράσεων του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν, όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber bullying, ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση, και άλλα δημιούργησε τον ΟΔΥΣΣΕΑ, το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Στόχος του ΟΔΥΣΣΕΑ είναι να βρεθεί με φυσική παρουσία δίπλα σε κάθε παιδί, γονιό και εκπαιδευτικό σε όλη την Ελλάδα και να παρέχει τις υπηρεσίες του, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν αρχικά από την Ψυχολόγο κ.Στάμου Έλλη για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την ιστορία του καθώς επίσης για τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις που υλοποιεί και για την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. Έπειτα συζήτησαν για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και μέσα από βιωματικό τρόπο έμαθαν ότι οφείλουν να προσέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Οι δράσεις του ΟΔΥΣΣΕΑ υλοποιούνται πανελλαδικά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
 

«ΈναρξηΠροηγούμενο123456789ΕπόμενοΤέλος»
Σελίδα 1 από 9