Σάββατο, 10/06/2023 00:15

Τελευταίες Ανακοινώσεις / Νέα

 • Εθνική γιορτή και παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821
  Εθνική γιορτή και παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821

  Την Παρασκευή 24/3/2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου η σχολική εορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

  Την επομένη πραγματοποιήθηκε η παρέλαση από τα σχολεία και τους τοπικούς συλλόγους.

   

  Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 15:00 Διαβάστηκε 41 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Σχολική βιβλιοθήκη: Δράση δημιουργικής γραφής
  Σχολική βιβλιοθήκη: Δράση δημιουργικής γραφής

  Η καταστροφή των Ψαρών από τους Οθωμανούς έλαβε χώρα στις 21 και 22 Ιουνίου 1824, στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.
  Το παρακάτω ποίημα έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1825 με αφορμή το ιστορικό γεγονός της καταστροφής των Ψαρών.

  Η καταστροφή των Ψαρών

  Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
  Περπατώντας η Δόξα μονάχη
  Μελετά τα λαμπρά παλικάρια
  Και στην κόμη στεφάνι φορεί
  Γεναμένο από λίγα χορτάρια
  Που είχαν μείνει στην έρημη γη.

  Ζητήθηκε από τους μαθητές/τριες να ζωγραφίσουν ένα έργο με αφορμή το παραπάνω ποίημα και το καλύτερο εικαστικό έργο αναδείχθηκε η ζωγραφιά της μαθήτριας Καραβάτσου Νεφέλη από το τμήμα Β1, η οποία και κέρδισε το πρώτο βραβείο που ήταν το βιβλίο της Άλκης Ζέη, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου.
   

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 22:00 Διαβάστηκε 25 φορές
 • Τσικνοπέμπτη
  Τσικνοπέμπτη

  Την Πέμπτη 16/2/2023 αφού δόθηκαν οι βαθμοί του 1ου τετραμήνου γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη χορεύοντας και τρώγοντας σουβλάκια, ντυμένοι με διάφορες αποκριάτικες στολές. Την γιορτή διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με χορηγίες από τοπικούς φορείς.
   

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 13:28 Διαβάστηκε 62 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Διδακτική επίσκεψη στο φαράγγι της Αγάλης
  Διδακτική επίσκεψη στο φαράγγι της Αγάλης

  Οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φαράγγι της Αγάλης υλοποιώντας πρόγραμμα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Διρφύων Μεσσαπίων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές διέσχισαν ένα τμήμα του πανέμορφου φαραγγιού της Αγάλης και κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας εργάστηκαν σε ομάδες, προσπάθησαν να υπολογίσουν την ηλικία και το ύψος δέντρων του δάσους και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες σχετικά με τη φύση.

  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 18:00 Διαβάστηκε 43 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Επέτειος εξέργεσης πολυτεχνείου
  Επέτειος εξέργεσης πολυτεχνείου

  Με μια όμορφη εκδήλωση μνήμης και τιμής, εορτάστηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στο σχολείο μας, η ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973.

  Στη διάρκεια της γιορτής προβλήθηκαν διάφορα βίντεο της εποχής, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες  διηγήθηκαν τα γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο της χούντας.

  Η χορωδία του σχολείου με τη βοήθεια της κ. Κοντοπρία και του κ.Παπαθεοδοσίου παρουσίασε τραγούδια σχετικά με το θέμα της γιορτής. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι κ.Μπαρσάκης και κ.Μακρής

  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 11:28 Διαβάστηκε 40 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940
  Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

  Το σχολείο μας γιόρτασε και φέτος την επέτειο που μας θυμίζει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Ιωάννη Μεταξά και την  συνέπειά της που ήταν η  είσοδος της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

  Στο σχολείο μας την 27η Οκτωβρίου απονεμήθηκαν τα Βραβεία και Αριστεία στους μαθητές και μαθήτριές μας καθώς και Ειδικοί Έπαινοι.

  Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

  Κάντε κλικ για φωτογραφίες

  Συντάχθηκε στις Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 10:28 Διαβάστηκε 42 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Συλλογικός προγραμματισμός
  Συντάχθηκε στις Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 18:00 Διαβάστηκε 23 φορές
 • ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 02:32 Διαβάστηκε 121 φορές
 • Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)
  Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
  Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον ρόλο και τη λειτουργία της Ειδικής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) η οποία θα υποστηρίξει μέσω συνεργατικών πρακτικών εκπαιδευτικής αξιολόγησης των μαθητών και συμβουλευτικής υποστήριξης. Η λειτουργία της στηρίζεται στις πρακτικές που επιτάσσουν η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ν. 2101/1992, Α΄ 192) και η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

  Συγκεκριμένα η Ε.Δ.Υ. βρίσκεται υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των Κέντρων Διεπιστημονικής, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.). Διερευνά και εντοπίζει τις εκπαιδευτικές ανάγκες, το είδος των δυσκολιών και των πιθανών εκπαιδευτικών, ψυχοκοινωνικών και άλλων φραγμών στην ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στη μάθηση. Προωθεί την εφαρμογή παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών και άλλων υποστηρικτικών μέτρων για το σύνολο των μαθητών της σχολικής κοινότητας συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  Υλοποιεί εξατομικευμένες και ομαδικές δράσεις ενίσχυσης των γνωστικών και ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.

  Μέσω της συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε εκπαιδευτικούς, γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών προωθείται η εφαρμογή παρεμβάσεων που στόχο έχουν την ενδυνάμωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Αποτελείται από τα εξής μέλη της σχολικής μονάδας: τον διευθυντή, τον εκπαιδευτικό Ε.Α.Ε. του Τμήματος Ένταξης, έναν ψυχολόγο του κλάδου ΠΕ23 καθώς και έναν κοινωνικό λειτουργό του κλάδου ΠΕ30. Η Ε.Δ.Υ θα υποστηρίζει τη σχολική μονάδα του Γυμνασίου Ψαχνών, κάθε Τετάρτη (08:20 π.μ.- 12:30 μ.μ.).


  Η Διευθυντής/ντρια                                          Η Κοινωνική Λειτουργός                                     Η Ψυχολόγος
  Αθανασιάδη Βασιλική                                    Παρασκευή-Ελένη Κατσανά                             Αικατερίνη Μασούρη

  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 07:31 Διαβάστηκε 73 φορές
 • Ενισχυτική Διδασκαλία
  Ενισχυτική Διδασκαλία

  Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
  Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία (υποστηρικτικό πρόγραμμα διδασκαλίας για μαθητές/τριες) στα παρακάτω μαθήματα:
  1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
  2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
  3. Μαθηματικά,
  4. Φυσική,
  5. Χημεία και
  6. Αγγλικά
  Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι διαφορετικό για τις τρεις τάξεις και ανάλογα με τα μαθήματα που διδάσκονται στις τάξεις (Α΄ Τάξη: 11 ώρες, Β΄ Τάξη: 12ώρες και Γ΄Τάξη: 12ώρες).
  Τα μαθήματα δύναται να παρέχονται διαδικτυακά (όταν λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λειτουργεί η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση) και θα διεξάγονται μετά το τέλος του σχολικού διδακτικού προγράμματος.
  Κριτήριο για την επιλογή/συμμετοχή των μαθητών/τριών στην Ενισχυτική Διδασκαλία, αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.
  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ:

  ΑΠΟΦΑΣΗ


  Οι γονείς/κηδεμόνες που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση-δήλωση μαθημάτων στο email του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., το αργότερο μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 και ΏΡΑ 10.00 πμ.
  Την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ:

  ΑΙΤΗΣΗ


  Στο πάνω μέρος της αίτησης θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του γονέα/ κηδεμόνα και στο κάτω μέρος το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του/της μαθητή/τριας και τα μαθήματα τα οποία επιθυμείτε να παρακολουθεί ο/η κηδεμονευόμενος/η σας, συμπληρώνοντας με ένα Χ το κενό/τελίτσες πλάι στο μάθημα/τα.

  Προσοχή: Τα μαθήματα που θα δηλώνονται πρέπει να διδάσκονται στην τάξη που φοιτά ο/η μαθητής/τρια.

  Συντάχθηκε στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 02:10 Διαβάστηκε 58 φορές
 • Αγιασμός
  Αγιασμός

  Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,
  Ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 09:00 πμ, στο προαύλιο του σχολείου μας. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες οφείλουν να προσέλθουν στις 08:30 πμ για να λάβουν οδηγίες από τη διεύθυνση του σχολείου.

  Σας ενημερώνουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί έχει ασθενήσει πρόσφατα, αφού κάνει την υποχρεωτική καραντίνα των 5 ημερών και εφόσον έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα έρχεται στο σχολείο με ενισχυμένη μάσκα για 5 ημέρες.

  Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ψαχνών εύχονται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και σε όλους τους Γονείς & Κηδεμόνες, Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά.

  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 13:36 Διαβάστηκε 99 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  Δείτε στο ακόλουθο συνημμένο αρχείο το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου

  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 08:40 Διαβάστηκε 177 φορές
 • Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της Σχολικής Μονάδας για το 2021-2022
  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 00:00 Διαβάστηκε 110 φορές
 

-----------------------------------------------

 

-----------------------------------------------

------------------------------------------------

Περιοδικό

-----------------------------------------------

 Ψηφιακή Τάξη Γυμνασίου Ψαχνών

-----------------------------------------------

 Ιστολόγιο Π.Ζουμή

-----------------------------------------------

Φιλολογικό Ιστολόγιο Ηλ. Κούμπη

 και Ιστότοπος με φύλλα εργασίας

------------------------------------------------

Μαθηματικά & Μέλισσες - Β.Παπαθεοδοσίου

------------------------------------------------

Εικαστική Παρέμβαση στον Χώρο

------------------------------------------------
Εικαστικά Γυμνασίου
παλαιοτέρων ετών
------------------------------------------------
 
 
α/α Μητρώο Επώνυμο Όνομα
1 5181 ΜΠΕΛΙΤΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
2 5182 ΜΠΙΡΜΠΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
3 5183 ΜΠΟΥΡΛΕΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
4 5184 ΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
5 5185 ΝΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6 5186 ΝΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
7 5187 ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΕΛΕΝΗ
8 5188 ΝΤΟΚΑ ΓΚΕΡΙΑΝ
9 5189 ΟΣΜΑΝΙ ΙΛΝΤΙ
10 5190 ΠΑΝΤΖΙ ΑΛΜΠΙΟΝ
11 5192 ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12 5193 ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
13 5194 ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
14 5195 ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛ
15 5196 ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
16 5191 ΠΑΠΠΑΔΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
17 5197 ΠΑΧΥΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
18 5198 ΠΡΙΟΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
19 5199 ΡΕΜΠΕΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
20 5200 ΡΟΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
21 5201 ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ
22 5202 ΡΟΥΣΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ
23 5203 ΣΑΛΑΣΙΔΗ ΜΑΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ
24 5204 ΣΑΛΗ ΑΡΓΥΡΩ
25 5205 ΣΑΛΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

 

Το πενταμελές του τμήματος:                       Επιστροφή στους μαθητές του σχολείου


Επώνυμο Όνομα
ΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΕΜΠΕΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΣΑΛΗ ΑΡΓΥΡΩ
ΣΑΛΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ