Τρίτη, 14/08/2018 18:59
Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 13:17

Ημερήσια εκδρομή

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στον Πόρο. Τα περισσότερα παιδιά δήλωσαν συμμετοχή κι’ έτσι χρειάστηκαν πέντε λεωφορεία για την μετακίνησή μας.

Ξεκινήσαμε λίγο μετά τις επτά και μισή το πρωί και αφού κάναμε μια στάση στον Ισθμό της Κορίνθου, φτάσαμε στον Γαλατά λίγο πριν τις δώδεκα και μισή. Η αλήθεια είναι ότι η διαδρομή ήταν λίγο κουραστική, γιατί ο δρόμος στο τελευταίο του κομμάτι είχε πολλές στροφές, όμως η θέα του νησιού απέναντί μας, μας έφτιαξε την διάθεση. Γρήγορα - γρήγορα περάσαμε με το φέρυ και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας. Οι πιο ανυπόμονοι  έπιασαν αμέσως θέση στα καφέ και τα εστιατόρια, ενώ άλλοι χάζευαν στα τουριστικά καταστήματα. Λίγο η αύρα του Αργοσαρωνικού, λίγο η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του νησιού, λίγο το χρώμα που πρόσθεταν οι τουρίστες, βοήθησαν στο να περάσουν όμορφα τρεισήμισι ώρες.

Μπορεί η επιστροφή μας να ήταν το ίδιο κουραστική, αλλά σίγουρα ήταν μια όμορφη εκδρομή, που θα την θυμόμαστε. Και του χρόνου…

 

κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 06:26

Πολυήμερη εκδρομή

Από 10/5/201/ έως 13/05/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ψαχνών στη Λευκάδα στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων. Ενδιάμεσοι σταθμοί: Πάργα, Πρέβεζα, Μεσολλόγι, Ναύπακτος.

Οι μαθητές πήραν μια πρώτη γεύση ανεξαρτησίας και απομάκρυνσης από την οικογενειακή ασφάλεια και δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην διαχείριση νέων εμπειριών και τις κοινωνικές τους δεξιότητες στα πλαίσια της εκδρομής.

Το "πείραμα" θεωρήθηκε επιτυχημένο, μιας και οι μαθητές/-τριες κατά την επιστροφή ευχήθηκαν να διαρκούσε το ταξίδι λίγες μέρες ακόμη...

 

κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 03:19

Εκδρομή στην Σαλαμίνα

Στις 10 Μαΐου 2018 το Α2 τμήμα του σχολείου μας που συμμετείχε στο πρόγραμμα "Φιλαναγνωσία" μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος Μαυρωτά Κ. και την κ.Καραγιάννη Μ. πραγματοποίησαν εκδρομή στη Σαλαμίνα.

Εκεί επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του νησιού όπου οι υπεύθυνοι είχαν οργανώσει "ένα κυνήγι θησαυρού" με επίκεντρο το βιβλίο.

Οι μαθητές/-τριες απόλαυσαν τη διαδικασία όπως και την ξανάγηση -στη συνέχεια- στο Ναυτικό Μουσείο της Σαλαμίνας.

Η εκδρομή έκλεισε με μία περιήγηση στη Φανερωμένη και στη "Χώρα".

Ήταν όλα υπέροχα!

 

κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Στις 7 και 8 Μαϊου στο Γυμνάσιο Ψαχνών υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα για την Τέχνη με τον τίτλο: "Είναι αυτό Τέχνη;"

Οι υπεύθυνες: κ. Μούλια Αικ., Ρογκάκου Αικ. και Εμμανουηλίδου Β. από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο εγκεκριμένο από το Συμβούλιο του ΙΕΠ, πραγματοποίησαν το εκπαιδευτικό αυτό Πρόγραμμα κατόπιν πρόσκλησης της δ/ντριας του σχολείου Μαυρωτά Κ. και του συλλόγου διδασκόντων.

Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Την Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην ακτή του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη.

Την πρωτοβουλία είχε το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2018 και του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», και σε συνεργασία με ομάδα πολιτών για τη διάσωση του Κολοβρέχτη (kolobrextis.blogspot.gr).


Εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 25ου Δημοτικού που συμμετείχαν στον καθαρισμό αφού προηγούμενως περπάτησαν το μονοπάτι από το Βολέρι της Νέας Αρτάκης ως τον υγροβιότοπο, δυναμικό παρών έδωσαν και 70 μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ψαχνών.


Το έργο των εθελοντών συνέδραμε ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων παρέχοντας μέσα καθαρισμού (γάντια, σακκούλες) και αποκομιδής (με απορριμματοφόρο).

Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Πηγή: https://evia365.gr/mathites-kai-mathitries-apo-tria-scholeia-katharisan-stin-akti-tou-kolovrechti-fotografies/

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 07:57

Εκδρομή στον οικισμό Μακρυμάλλη

Την Πέμπτη 26/04/2018 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στον οικισμό Μακρυμάλλη όπου απολαύσαμε την ανοιξιάτικη φύση!

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από το ακόλουθο αρχείο pdf και τον ακόλουθο υπερσύνδεσμο

'https://saferinternet4kids.gr/nea/ανακοίνωση-ελληνικού-κέντρου-ασφαλο/'

Την Δευτέρα 16/04 στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας μίλησε στα παιδιά του σχολείου μας ο Διοικητής της Τροχαίας Χαλκίδας κος Κουκουβίνος.

συνθήκες και συνέπειες τροχαίων ατυχημάτων καθώς και για τις σωστές πρακτικές για μία ασφαλή οδηγική συμπεριφορά

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε απόσπασμα – ντοκιμαντέρ για τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, σε συνεργασία με την σκηνοθετική – θεατρική ομάδα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας.

Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 02:20

Θεματική Εβδομάδα - Διατροφή

Από τη Δευτέρα 16/04 έως και την Παρασκευή 20/04 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ψαχνών η θεματική εβδομάδα. Στα πλαίσια του άξονα της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε συνδυασμό με το μάθημα της οικιακής οικονομίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρώτης τάξης παρασκεύασαν και κατανάλωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ένα υγιεινό πρωινό γεύμα !!! Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και έδειξαν μεγάλη προθυμία ....

Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη χορηγία των τροφίμων καθώς και τη διευθύντρια κυρία Κέλλυ Μαυρωτά που υποστήριξε τη δράση.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Θάλεια Δούδαλη-οικιακής οικονομίας.

 

Κάντε κλικ στον τίτλο για φωτογραφίες

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 05:15

Μετά το Γυμνάσιο… Τι;

Η Δ/ντρια του Γυμνασίου Ψαχνών, κ. Μαυρωτά Κυριακή,  διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 το απόγευμα στο χώρο του Γυμνασίου μια εκδήλωση σχετικά με τις δυνατότητες επιλογής των μαθητών/τριών της επόμενης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής βαθμίδας ώστε τόσο οι κηδεμόνες όσο και ο μαθητές/τριες να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις καινοτομίες που προωθούνται στην Μέση Εκπαίδευση.

Ομιλητές ήταν οι κ. Αλιακίζογλου Αικ., Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ευβοίας, οι κ.κ. Κεσελόπουλος Γ. και Χαλικόπουλος Αντ. , Καθηγητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, ο κ. Πετρόπουλος Κ., Δ/ντής του ΕΠΑΛ Ψαχνών, ο κ. Κοντολιός Γ., Δ/ντής του ναυτικού ΕΠΑΛ Κονιστρών και ο κ. Τούτσης Λ., Υπεύθυνος του Ν. Ευβοίας & Στ. Ελλάδας για τη «Μαθητεία».

«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»
Σελίδα 1 από 22
 
                                                                       Περιοδικό
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ψηφιακή Τάξη Γυμνασίου Ψαχνών

Άσκηση HTML-CSS

στα πλαίσια του Προγράμματος Πληροφορική+

Ιστολόγιο Π. Ζουμή

Φιλολογικό Ιστολόγιο Ηλ. Κούμπη

Μαθηματικά & Μέλισσες - Β.Παπαθεοδοσίου

Εικαστική Παρέμβαση στον Χώρο

------------------------------------------------
Εικαστικά Γυμνασίου
παλαιοτέρων ετών