Σχολική Χρονιά 2011-2012

Περιγραφή μιας σχολικής ημέρας από μαθήτριες της Α τάξης και λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις της τρέχουσας χρονιάς από μαθήτρια της Γ τάξης

 

Μια ημέρα στο σχολείο

Σοφία Γ.

Το πρωί ξύπνησα αρκετά νυσταγμένη ετοίμασα την τσάντα μου όπως κάθε μέρα, ντύθηκα, έπλυνα τα δόντια μου και ξεκίνησα μαζί με τον αδερφό μου να πάμε στην στάση για να έρθει το λεωφορείο να μας πάει όπως κάθε μέρα στα Ψαχνά. Έτσι ξεκινήσαμε  το δρόμο προς την στάση.

Σε 3 λεπτά ήμασταν εκεί. Το λεωφορείο δεν είχε έρθει ακόμα. Εγώ περίμενα την φίλη μου την Ιωάννα! Ώσπου κάποια στιγμή ήρθε και το λεωφορείο και μετά από κάτι δευτερόλεπτα και η Ιωάννα.

Στην διαδρομή μιλάγαμε για όχι ιδιαίτερα πράγματα και για τα μαθήματα. Αυτό ήταν το κυριότερο που μας αφορούσε, και φυσικά οι εξετάσεις εφόσον δεν έχουμε ξανά γράψει.

Έτσι όταν φτάσαμε επιτέλους στα Ψαχνά πήγαμε από την στάση στο σχολείο. Δεν είχαν μαζευτεί και πολλά παιδιά. Μετά από 15 λεπτά χτύπησε το κουδούνι για μέσα. Στην αρχή κάναμε προσευχή και στην συνέχεια μπήκαμε  για μάθημα. Πρώτη ώρα είχαμε Γυμναστική! Βαρετό. Που να τρέχεις πρωί πρωί τώρα. Εντάξει όμως ήταν αρκετά καλά. Αργότερα είχαμε μαθηματικά με τον κύριο Π. Πιο μετά οικιακή οικονομία με την κ. Ζ και ύστερα με τον κ.Κ. Δεν κάναμε όμως γλώσσα και μας πήγε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ώστε να δούμε μία εργασία που είχε φτιάξει ένα τμήμα της Β Γυμνασίου. Οι συμμαθητές μεταξύ μας κοροϊδευόντουσαν, εγώ έλεγα την Κων/να  «κρεμμυδού» αυτή με έλεγε «παγκιανέμησσα» διότι είμαι από την Τριάδα! την 5η ώρα είχαμε το μισό τμήμα τεχνολογία και το άλλο μισό είχε πληροφορική. Τα μισά παιδιά οπότε είχαν μείνει μέσα στην τάξη και είχαμε ηρεμία. Η τεχνολογία μου αρέσει πολύ όσο και η πληροφορική. Όχι ότι και τα άλλα μαθήματα δεν μου αρέσουν όμως, αλλά αυτά τα δύο μου αρέσουν περισσότερο, γιατί κάνουμε εργασίες στις οποίες με τα άλλα μαθήματα δεν τις κάνουμε! Με τη κυρία γελάσαμε πολύ σε αυτό το μάθημα ώστε να μου μείνει αξέχαστο.

Την 6η ώρα είχαμε γεωγραφία  με την κυρία Γ και την 7η πάλι με τον κ. Κ.

Αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστη μέσα σε όλο αυτό το διάστημα!

Ελπίζω να υπάρξουν και άλλες τέτοιες μέρες κατά την διάρκεια του σχολικού έτους  2011-12.

 

 

Περιγραφή μιας ημέρας στο σχολείο

Παναγιώτα Η. - Χαρά Β.

Σήμερα είναι 27 Μαρτίου και μόλις έχω ξυπνήσει το ρολόι μου δείχνει 7. Ετοιμάζομαι, ντύνομαι και πλένω τα δόντια μου. Τρώω πρωινό, γάλα με δημητριακά. Επιτέλους αρχίζω για το σχολείο. Ήμουν στα μέσα της διαδρομής και σκέφτηκα "δεν διάβασα γεωγραφία". Επιταχύνω το βήμα μου και σε 2 λεπτά φτάνω στο γυμνάσιο.

Μπαίνω στο γυμνάσιο και ακριβώς όταν αφήνω την τσάντα μου, χτυπάει κουδούνι. Μόλις τελειώσαμε την προσευχή η κα. Μαυρωτά μας ενημέρωσε πως θα κάνουμε εσωτερικούς αγώνες. Και σκέφτηκα "ευτυχώς" γλύτωσα και δεν θα με μαλώσει η καθηγήτριά μου.

Εγώ διάλεξα να παίξω βόλεϊ και ονομάσαμε την ομάδα μας G.T.P. δεν κερδίσαμε σε όλους τους αγώνες μα και πάλι είμαι πολύ ευχαριστημένη. Αμέσως μετά μαζέψαμε τα σκουπίδια που είχαμε πετάξει, με εντολή της κ. Μαυρωτά δυστυχώς η σχολική μου μέρα τελείωσε την 5 σχολική ώρα έτσι λοιπόν μαζέψαμε τις τσάντες μας και φύγαμε μαζί με τα παιδιά που ουρλιάζοντας λέγανε "ζήτω"...

 

 

Εκδηλώσεις

Αφροδίτη Χ.

Στο σχολείο μας διοργανώνουμε πολλές και διάφορες εκδηλώσεις, κυρίως στις γιορτές όπως είναι τα Χριστούγεννα, η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου. Οι υπεύθυνοι καθηγητές και καθηγήτριες είναι πάντα εκεί με τις πρωτότυπες ιδέες τους και μαζί με την συνεργασία των μαθητών-μαθητριών μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

xrist1Όπως φαίνεται και στην διπλανή φωτογραφία μια μαθήτρια τραγουδάει στην επιτυχημένη γιορτή μας που κάναμε τα Χριστούγεννα όπως επίσης και στην παρακάτω φωτογραφία η ομάδα που είχε αναλάβει την γιορτή.

xrist2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακόμη μια αγαπημένη σε όλους γιορτή είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου.

 

Επίσης στο μάθημα της μουσικής έχουμε κάνει αρκετές εργασίες που αφορούν παλιούς τραγουδιστές όπως και συνθέτες και μέσα από αυτό έχουμε μάθει και εμείς σημαντικά στοιχεία της ζωής και της καριέρας τους. Εκτός από τις εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο, έχουμε πάρει μέρος και σε εκδηλώσεις όπως στο Θέατρο Παπαδημητρίου, που τραγούδησε μια ομάδα από το γυμνάσιο μας.

Στον χώρο του σχολείου πραγματοποιείται ένα πρόγραμμα που αφορά την μουσική, στο οποίο συζητάμε όλοι μαζί για τους καλλιτέχνες κλπ. όπως επίσης προβάλλονται και ταινίες που έχουν θέμα την μουσική όπως μιούζικαλ κ.ά.