Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 16:00

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Δεκέμβρη του 2015, για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο Ψαχνών, διοργανώθηκε διαγωνισμός συγγραφής χριστουγεννιάτικου διηγήματος, στο πλαίσιο των δράσεων της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου μας.

Μαθητές και από τις τρεις Τάξεις συμμετείχαν με προθυμία στο διαγωνισμό, με τη φιλοδοξία να συγγράψουν ένα πρωτότυπο διήγημα, με δημιουργική φαντασία και χριστουγεννιάτικη νότα!

Τα κείμενα των 15 μαθητών, που τελικά συναγωνίστηκαν ανά Τάξη, ήταν αφιερωμένα στον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του, οι οποίοι άλλοτε τον βοηθούν στο έργο του και άλλοτε κάνουν … απεργία! Αναφέρονταν σε οικογενειακές ιστορίες με χαρούμενες και συγκινητικές στιγμές. Μερικά διηγήματα προσέγγισαν ωστόσο και άλλες ιδέες, όπως την ειρήνη στη σύγχρονη εποχή της τρομοκρατίας, την αγάπη και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, ακόμα κι όταν αυτός είναι Σύρος πρόσφυγας που φτάνει  σε ελληνικό νησί ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Νικητές αναδείχτηκαν οι εξής μαθητές μας:

Ά Τάξη: Νίκος Μαλάγας, με το διήγημα «Χριστουγεννιάτικο Διήγημα», τμήμα Α2.

'B Τάξη: Κατερίνα Παππά, με το διήγημα «Τα δώρα των Χριστουγέννων», τμήμα Β1.

'Γ Τάξη: Ειρήνη Ζουπάνη, με το διήγημα «Μια ξεχωριστή ευχή», τμήμα Γ1.

Οι 3 πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη τιμήθηκαν από την διευθύντρια κα. Μαυρωτά, με αναμνηστικό έπαινο, ενώ το καλύτερο διήγημα κάθε Τάξης κέρδισε ως έπαθλο δωροεπιταγή σε βιβλιοπωλείο των Ψαχνών, με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ψαχνών. Η βράβευση έγινε σε εκδήλωση του σχολείου στις 23 Δεκεμβρίου 2015, παρουσία όλως των μαθητών.

Η ενασχόληση των μαθητών μας με τη λογοτεχνία αποτελεί ζητούμενο για το Γυμνάσιο Ψαχνών. Η Σχολική Βιβλιοθήκη στοχεύει να ενισχύσει ανάλογες δράσεις στα χρόνια που θα έρθουν!

Και, γιατί όχι; Ίσως έτσι αναδειχθεί σύντομα ένας μικρός συγγραφέας στο Γυμνάσιό μας!

 

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

 

 

Διαβάστηκε 127 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 09:34
mv