Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 18:55

1ο βραβείο στο 5ο Festival Αστρονομίας με θέμα «Εντυπώσεις από την εξερεύνηση του Πλούτωνα»

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 5ο Festival Αστρονομίας με θέμα «Εντυπώσεις από την εξερεύνηση του Πλούτωνα» που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ., τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο Ε.Κ.Π.Α. και το Εκπαιδευτήριο «Ελληνογερμανική Αγωγή», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο Miramare Ερέτριας.
Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές Γυμνασίου και στόχευε στο να αναδείξει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχουν για τη δομή του Σύμπαντος.
Μαθητές από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα έργα τους, συνολικά υπήρξαν 23 συμμετοχές.
Η κρίση των εργασιών έγινε από ειδική επιτροπή Επιστημόνων και Καλλιτεχνών. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν:
Δρ. Θεοδοσίου Ευστράτιος: Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών, Τομέας Αστροφυσικής – Αστρονομίας και Μηχανικής, Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Φιλντίσης Παναγιώτης: Καθηγητής Β/θμιας εκπαίδευσης, Διευθυντής σχολικής μονάδας, Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Μουσάς Ξενοφών: Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Σωτηρίου Σοφοκλής: Διευθυντής Ερευνών στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Χάντζιος Παναγιώτης: Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπησης του ΕΑΑ.
Την πρώτη θέση μοιράστηκαν το Γυμνάσιο Ψαχνών και ο μαθητής Μαλιόγκας Αλέξανδρος, την δεύτερη θέση μοιράστηκαν το Γυμνάσιο Θήβας και η μαθήτρια Στυλιανάκη Δέσποινα και την τρίτη θέση μοιράστηκαν το Γυμνάσιο Κανήθου και το Γυμνάσιο Σχηματαρίου.
Η ομάδα του Γυμνασίου Ψαχνών αποτελούνταν από τους μαθητές της Γ’ τάξης:

•        Ακριώτη Μαρία
•        Αρβανίτης Γεώργιος
•        Γυφτονικολού Κωνσταντίνα
•        Μαρίνος Βασίλειος
•        Μπαρίτα Δήμητρα-Παναγιώτα
•        Μπαρώτα Μαρία

Η εργασία της ομάδας του Γυμνασίου Ψαχνών περιλάμβανε: την κατασκευή μακέτας του Πλούτωνα και των δορυφόρων του με κίνηση, παρουσίαση με κατάλληλο λογισμικό των πληροφοριών που είχαν συλλέξει και επεξεργαστεί οι μαθητές και τέλος τραγούδι που τους στίχους και την μουσική έγραψαν οι μαθητές με τίτλο «Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ».
Οι μαθητές του Γυμνασίου Ψαχνών γοήτευσαν την κριτική επιτροπή με το ομαδικό τους πνεύμα και την διάθεσή τους να εξερευνήσουν και να μάθουν τα μυστικά του σύμπαντος και κέρδισαν επάξια το πρώτο βραβείο: εκπαιδευτική επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο CERN στη Γενεύη

Διαβάστηκε 182 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 01:00
mv