Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 08:00

Συμμετοχή του σχολείου μας σε Ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

"Τελικά αυτό που έχει σημασία είναι η προσωπική μας παιδεία"


Η μαθήτρια της Γ τάξης Άντα Σακκή συνοδευόμενη από την υποδιευθύντρια κα Φρουδαράκη Ελ. συμμετείχε στην ημερίδα με τίτλο "Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο: Καταπολεμούμε το διαδικτυακό εκφοβισμό!"

Την ημερίδα διοργάνωσε με αφορμή το δωδέκατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η Δράση Saferinternet.gr με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκπροσώπων 33 σχολείων - γυμνασίων και λυκείων - απ' όλη την Ελλάδα.

Η Άντα διατύπωσε την πρόταση του σχολείου μας την οποία μπορείτε να διαβάσετε επιλέγοντας τον τίτλο.

 

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει το Διαδίκτυο ασφαλέστερο και να προστατευόμαστε.

Είναι αναγκαίο να καταλάβουμε ότι μόνο όταν εμείς μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις διαθέσιμες πληροφορίες του με σύνεση και ωριμότητα, θα αποκτήσουμε ασφαλή τρόπο σκέψης, θα προστατευόμαστε, θα είμαστε σε θέση να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος και να απολαμβάνουμε την επιμορφωτική και ψυχαγωγική πλευρά του κυβερνοχώρου αποφεύγοντας τις παγίδες του. Αυτό θα είναι εφικτό αν αναπτύξουμε την ικανότητα να θέτουμε συγκεκριμένους στόχους στην περιήγηση μας και αν διατηρούμε ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με όσους νοιάζονται για την καλλιέργεια της προσωπικότητας μας: τους γονείς και τους δασκάλους μας.

Τελικά αυτό που έχει σημασία είναι η προσωπική μας παιδεία. Γιατί Διαδικτυακός Αλφαβητισμός σημαίνει ότι εκπαιδεύομαι και μορφώνομαι. Και όταν μορφώνομαι, μπορώ να διακρίνω. Και όταν μπορώ να διακρίνω, μπορώ και να αποφασίσω. Και όταν μπορώ να αποφασίσω, μπορώ και να μιλήσω. Και όταν μπορώ να μιλήσω, μπορώ και να ενημερώσω και να ζητήσω βοήθεια. Και όταν έχω τέτοιες βάσεις, μπορώ να διεκδικήσω την αξιοπρέπεια μου, την ωριμότητα μου, την ανέμελη εφηβεία μου.

Εξάλλου αυτό σημαίνει ελευθερία: η ικανότητα να επιλέγουμε αυτόνομα τους στόχους και τις πράξεις μας με άξονα την παιδεία και τις αξίες μας.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΑΧΝΩΝ

 

Διαβάστηκε 123 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 16:30
mv