Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 18:47

Εκδρομή 2η 2013-14: Χαλκίδα - Ν.Αρτάκη - Πολιτικά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στις 13/11/2013 η Γ τάξη επισκέφτηκε την «1η Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου» που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εύβοιας, με την συμβολή του ΤΕΕ/Π.Τ. Εύβοιας. Επίσης δύο τμήματα της Β τάξης επισκέφτηκαν την Εστία Γνώσης.

Παιδιά της Α τάξης είχαν προορισμό την όμορφη παραλία της Ν. Αρτάκης και άλλα τα Πολιτικά όπου επισκέφτηκαν την εταιρεία Παλίρροια-Σουλιώτης με αντικείμενο την παραγωγή ετοίμων παραδοσιακών φαγητών σε κονσέρβες.

 

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε φωτογραφίες και να διαβάσετε τα σχόλια μαθητών

1η Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου

"Φτάνοντας στην έκθεση μας υποδέχτηκαν τέσσερις από τους αρχιτέκτονες που συμμετείχαν με τα  έργα τους στην έκθεση. ΜΕτά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε ομιλία με παρουσίαση αρχιτεκτονικών έργων... Μετά το τέλος της είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε ερωτήσεις και απορίες πάνω σ' αυτά που ακούσαμε... " ...για παράδειγμα το πως περνάει την ημέρα του ένας αρχιτέκτονας και δόθηκαν οι αντίστοιχες απαντήσεις".... "νομίζω μετά από αυτήν την έκθεση αρκετοί ήταν αυτοί που εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική και ίσως ακολουθήσουν στο μέλλον το επάγγελμα αυτό"

 

Εταιρεία Πολίρροια

"... η επίσκεψή μας αυτή αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρεία ώστε να έρθουμε πιο κοντά στην παραγωγή εργοστασιακών προϊόντων και να γνωρίσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συντελεστές της παραγωγής του συγκριμένου προϊόντος (είδη διατροφής).

Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια που μας προσέφερε η δ/ντρια Ποιοτικού Ελέγχου η οποία είχε αναλάβει την ξενάγησή μας στο εσωτερικό του εργοστασίου και συνέβαλε στην καλύτερη κατανόηση της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως με την άμεση επαφή μας με την παραγωγή αντιληφθήκαμε πως η διοίκηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους εργάτες και συνεργάζονται με σκοπό το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την καλή ποιότητα του προϊόντος που θα επιφέρει τελικά το κέρδος. Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι ανέλαβαν την φιλοξενία μας, μας προσέφεραν δείγματα παραγόμενων προϊόντων και ήταν μία χειρονομία που όλοι εκτιμήσαμε. Τέλος, μέσα από αυτή την επίσκεψη, αποκομίσαμε τεράστια οφέλη σχετικά με το μάθημα της τεχνολογίας και σίγουρα θα μείνει αξέχαστη"

Πριόνα Παναγιώτα Β3

 

Εστία Γνώσης

"... εκεί παρακολουθήσαμε τρία προγράμματα. Αρχικά ο κος Μαυρομμάτης μας παρουσίασε τρία παιχνίδια που βασίζονται στα μαθηματικά και στην φυσική. στη συνέχεια ο κος Αντωνίου μας ενημέρωσε για το φαινόμενο της παλίρροιας και για τον πορθμό του Ευρίπου. Στο τέλος και τα δύο τμήματα μαζί παρακολουθήσαμε μία παρουσίαση για την βία στα σχολεία. Ήταν αρκετά ενδιαφέροντα τα θέματα και ελπίζουμε να οργανωθεί ξανά μία τέτοια εκδρομή." Καλυβίτης Στυλιανός - Μπαρσάκη Ιωάννα

"...Η μόνη και καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ενδοσχολικής βίας είναι τα θύματα να μιλήσουν για ότι τους συμβαίνει είτε στους γονείς είτε στους καθηγητές τους. " "..."Οι πύργοι του Ανόι" για μένα ήταν η πιο διασκεδαστική κατασκευή..." Γυφτόδημος Φραγκίσκος

 

 

 

 


Διαβάστηκε 222 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 21:09