Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 10:51

ΔΡΑΣΗ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την  Παρασκευή 1/3/2024 οι μαθητές/τριες της Β' τάξης επισκέφτηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Ψαχνών το Κινητό Εργαστήριο Οδυσσέας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ενημερώθηκαν για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο των δράσεων του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν, όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber bullying, ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση, και άλλα δημιούργησε τον ΟΔΥΣΣΕΑ, το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Στόχος του ΟΔΥΣΣΕΑ είναι να βρεθεί με φυσική παρουσία δίπλα σε κάθε παιδί, γονιό και εκπαιδευτικό σε όλη την Ελλάδα και να παρέχει τις υπηρεσίες του, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν αρχικά από την Ψυχολόγο κ.Στάμου Έλλη για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την ιστορία του καθώς επίσης για τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις που υλοποιεί και για την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. Έπειτα συζήτησαν για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και μέσα από βιωματικό τρόπο έμαθαν ότι οφείλουν να προσέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Οι δράσεις του ΟΔΥΣΣΕΑ υλοποιούνται πανελλαδικά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
 

Διαβάστηκε 55 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 13:11