Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 19:25

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Δευτέρα 21/11/2016 πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις για τις τρεις τάξεις του σχολείου μας:

Τα παιδιά της Α τάξης επισκέφτηκαν χωρίστηκαν σε τρεις ενδιαφέροντες προορισμούς: το εργαστήρι τέχνης της Χαλκίδας όπου δημιούργησαν έργα ζωγραφικής και κατασκευές, τα ΓΑΚ της Χαλκίδας όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα χρόνια της πείνας στην Κατοχή και τα Παιδικά Συσσίτια στη Χαλκίδα, 1943-1944" και την εταιρεία ELBISCO όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του χώρου παραγωγής.

Τα παιδιά της Β τάξης ταξίδεψαν στην Αθήνα. Έκαναν μία πολύ όμορφη βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Και έπειτα επισκέφτηκαν το Πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου για να παρακολουθήσουν την ψηφιακή παράστασημε τίτλο «Στα Μονοπάτια των Άστρων». "Κάθε βράδυ, όταν ο ουρανός έχει ξαστεριά, τα πάντα μοιάζουν γαλήνια και ειρηνικά. Κι όμως, το τι βλέπουμε εκεί πάνω δεν είναι παρά μια καλοστημένη απάτη! Γιατί στα μονοπάτια των άστρων του Γαλαξία μας, δεν θα βρούμε έναν ήρεμο και αναλλοίωτο κόσμο, αλλά αντίθετα τις συχνά βίαιες φυσικές διεργασίες μιας αέναης γένεσης και καταστροφής..."

Τα παιδιά της Γ τάξης ταξίδεψαν και αυτά στην Αθήνα με προορισμό όμως το μουσείο της Ακρόπολης όπου περιηγήθηκαν στα μοναδικά έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της Β τάξης

Διαβάστηκε 68 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 23:26