Σάββατο, 17/02/2018 21:20

Τελευταίες Ανακοινώσεις / Νέα

 • Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό
  Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό

  Την Τετάρτη 14/2/2018 οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό", ένα πρόγραμμα διαδραστικού κινηματογράφου με τον Πάνο Βλάχο και 30 ακόμα μαθητές ηθοποιούς που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές  να γνωρίσουν τις αιτίες και τους λόγους που οδηγούν στην σχολική βία αλλά και τρόπους για να την αντιμετωπίσουν.

  Τα παιδιά παρακολούθησαν περιστατικά σχολικής βίας που αντιμετωπίστηκαν από ομάδες δράσης σε επτά διαφορετικές χώρες και συμμετείχαν σε ψυχαγωγικό, διαδραστικό παιγνίδι γνώσεων.

   

   

  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 03:53 Διαβάστηκε 2 φορές
 • Περίπατος στην Μακρυκάπα
  Περίπατος στην Μακρυκάπα

  Την Τρίτη, 13-2-18, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος στην Μακρυκάπα. Ο καιρός ήταν καλός και έτσι μπορέσαμε να περπατήσουμε και να παίξουν τα παιδιά ποδόσφαιρο στο γήπεδο του χωριού!

  Συντάχθηκε στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 23:25 Διαβάστηκε 3 φορές
 • Τρεις Ιεράρχες

  Στις 29/01/2018 παραμονή για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου έγινε εκκλησιασμός και για όσα παιδιά παρέμειναν στο σχολείο προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με το έργο τους, για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου και για τις απόψεις ενός διακεκριμένου επιστήμονα για την επιστήμη και τον Θεό. Λόγω τεχνικών προβλημάτων το τελευταίο βίντεο παρατίθεται εδώ:

   

  Συντάχθηκε στις Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 22:24 Διαβάστηκε 11 φορές
 • Περίπατος στην Ν. Αρτάκη
  Περίπατος στην Ν. Αρτάκη

  Την Παρασκευή, 26-1-18, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος στο λιμάνι της Ν. Αρτάκης, όπου απολαύσαμε την χειμωνιάτικη λιακάδα.

  Συντάχθηκε στις Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 10:18 Διαβάστηκε 9 φορές
 • Εκδρομή στην έκθεση Van Gogh Alive
  Εκδρομή στην έκθεση Van Gogh Alive

  Την Τετάρτη, 10-1-18 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή με τους μαθητες της Γ τάξης του Γυμνασίου Ψαχνών στην έκθεση Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής, όπου περιηγήθηκαν στο χώρο και ήρθαν σε επαφή με τα έργα του Ολλανδού ζωγράφου μέσα απο την ψηφιακή αναπαράσταση τους. Μια υπέροχη βιωματική εμπειρία μέσα από την συνύπαρξη της τέχνης και της τεχνολογίας!

  Συνοδοί καθηγητές ηταν: κ.Κωνσταντάρα Φανή, κ.Μπίκου Νίκη και κ.Παπαθεοδοσίου Βασίλης.

  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 14:09 Διαβάστηκε 17 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή
  Χριστουγεννιάτικη γιορτή

  Στις 22/12/2017 η χορωδία μας με υπεύθυνη την κα Βάσω Κοντοπρία, τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Έγινε βράβευση των καλύτερων διηγημάτων του σχολείου και ανάγνωση του βραβευμένου διήγηματος της μαθήτριας της Β τάξης Άννας Πριόνα.

  Στο τέλος ακολούθησε πάρτυ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με εδέσματα και αναψυκτικά και μουσική επιλεγμένη από τον μαθητή Λεωνίδα Ρουσόδημο.

  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 19:04 Διαβάστηκε 22 φορές
 • Εκδρομή στην Λαμία
  Εκδρομή στην Λαμία

  Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδρομή και περιήγηση-ξενάγηση στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών.

  Κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών παρακολουθήσαμε την εισαγωγική τρίλεπτη ταινία στην αίθουσα προκαταρκτικής ενημέρωσης. Στη συνέχεια, εισήλθαμε στην αίθουσα διαδραστικών εφαρμογών, όπου σε οκτώ δυναμικά τραπέζια παρουσιάζονται οι πολυμεσικές εφαρμογές με θέμα το ιστορικό πλαίσιο της μάχης και την απήχησή της μέχρι τις μέρες μας. Εκεί, παίζοντας, τα παιδιά συνέλεξαν πληροφορίες για τη μάχη των Θερμοπυλών.

  Μετά την επίσκεψη γευματίσαμε στα Καμμένα Βούρλα.
   

  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 15:03 Διαβάστηκε 11 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Αλλαγή ώρας 1ης Συνάντησης: Σχολής Γονέων
  Αλλαγή ώρας 1ης Συνάντησης: Σχολής Γονέων

  Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 11.30 π.μ. το ΣΑΒΒΑΤΟ 21-10-2017

   

   

  Η  Δ/ντρια του σχολείου

  Μαυρωτά Κυριακή

  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 12:29 Διαβάστηκε 8 φορές
 • Λειτουργία Σχολής Γονέων
  Λειτουργία Σχολής Γονέων

  Σας ενημερώνουμε ότι από το ΣΑΒΒΑΤΟ 21-10-2017 και ώρες 9.30-11.00 π.μ. θα ξεκινήσει η λειτουργία «Σχολής  Γονέων».

  Στην πρώτη συνάντηση θα αποφασισθεί από κοινού η τελική ώρα πραγματοποίησης του σεμιναρίου.

  Ο  Κος  Πίττας Σταμάτης  αποδέχτηκε την πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου Κας Μαυρωτά Κυριακής για τη λειτουργία της παραπάνω σχολής αφού ο ίδιος ο Κος Πίττας είχε δηλώσει  ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα .

  Έτσι  ικανοποιείται το αίτημα πολλών γονέων για ενημέρωση πάνω σε ζητήματα διαχείρισης  της εφηβείας. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε  το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.  Ν. Ευβοίας και τον Κο Πίττα  για τη συνεργασία  αυτή.

   

  Η  Δ/ντρια του σχολείου

  Μαυρωτά Κυριακή

  Συντάχθηκε στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 02:27 Διαβάστηκε 10 φορές
 • Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
  Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

  Την Τετάρτη 11/10/2017 και ώρα 12.30 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου.

  Τονίζεται ότι στις 12.00 θα προηγηθεί ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των τάξεων Β και Γ από την Δ/νση.

   

   

  Συντάχθηκε στις Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 08:09 Διαβάστηκε 17 φορές
 • Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο Γυμνάσιο Ψαχνών
  Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο Γυμνάσιο Ψαχνών

  Στο Γυμνάσιο Ψαχνών το Σάββατο 30-9-17 από τις 9.00 π.μ. έως στις 13.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Διατμηματική επικοινωνία στο Σχολικό Περιβάλλον (συνάδελφοι-μαθητές-γονείς)", με θεωρία και βιωματικά σεμινάρια.

  Το πρόγραμμα προτάθηκε από την δ/ντρια του Γυμνασίου κ. Μαυρωτά Κυριακή και υλοποιήθηκε από την κ. Κεχρή Ζαχαρούλα Σχολική Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης και εισηγητή από το ΚΕΔΔΥ Εύβοιας κ. Πίττα Σταμάτη και συμμετείχαν καθηγητές-τριες από το Γυμνάσιο Ψαχνών, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Ψαχνών.

  Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 7-10-17.

  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 21:00 Διαβάστηκε 17 φορές
 • Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το Γυμνάσιο μας πραγματοποίησε πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων και όχι μόνο.

  Στην αυλή του σχολείου μας τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ, ποδόσφαιρο κι βόλεϊ ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων προβλήθηκε ταινία σχετική με τον αθλητισμό και στην βιβλιοθήκη εικαστικές δραστηριότητες.

  Στόχος των δραστηριοτήτων ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η άθληση αποτελεί μία ευχάριστη δραστηριότητα και ταυτόχρονα, το μέσο για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής υγιή και με ιδανικά τα οποία μαθαίνουμε κυρίως μέσα από τον αθλητισμό.

  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 21:00 Διαβάστηκε 21 φορές
 • Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων Ιουνίου

  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 15:47 Διαβάστηκε 29 φορές
 
                                                                       Περιοδικό
-----------------------------------------------

Άσκηση HTML-CSS

στα πλαίσια του Προγράμματος Πληροφορική+

Ψηφιακή Τάξη Γυμνασίου Ψαχνών

 Ιστολόγιο Π.Ζουμή

Φιλολογικό Ιστολόγιο Ηλ. Κούμπη

 και Ιστότοπος με φύλλα εργασίας

------------------------------------------------

 

Εικαστική Παρέμβαση στον Χώρο

------------------------------------------------
Εικαστικά Γυμνασίου
παλαιοτέρων ετών

 

parislogo

 
 

 

ΠΑΡΡΗΣΙΑ

Ταχ. Δ/νση: Γυμνάσιο Ψαχνών, Μ. Αλεξάνδρου 30, Ψαχνά 344 00

Τηλ: 22280-22518 & 22280-22263

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστολόγιο: http://e-parisia.blogspot.com

 

 

Μαθητικό περιοδικό περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου, το οποίο εκδίδεται στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δημοσιογραφική Ομάδα του Γυμνασίου Ψαχνών Ευβοίας με το συντονισμό του φιλόλογου Δημήτρη Μπαρσάκη.

 

Βίντεο που παρουσιάζει την ιστορία της παρρησίας
 
 

 

exofyla

 

 


 

Το 1ο τεύχος της "Παρρησίας" εκδόθηκε την Άνοιξη του 1999 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 16 τεύχη (έως το 2011). Η συντακτική ομάδα κάθε χρόνο ανανεώνεται εν μέρει, κι έχουν συνολικά μέχρι σήμερα συμμετάσχει στην έκδοση περισσότερα από 350 παιδιά και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Ψαχνών.

 

Παράλληλα και κατά την εξαετία 1999-2004, η "Παρρησία" διοργάνωσε με απαράμιλλη επιτυχία τους ετήσιους Πανευβοϊκούς Μαθητικούς Αγώνες Ποίησης, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας ως κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της Εύβοιας.

 

Η πορεία του περιοδικού υπήρξε εντυπωσιακή και αρκετά μάλιστα από τα θέματά του έχουν προβληθεί ή και αναδημοσιευθεί αυτούσια, όχι μόνο σε τοπικά, αλλά και σε μεγάλα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο ότι η "Παρρησία" είναι το μοναδικό μαθητικό περιοδικό που έχει δύο φορές (το 2000 και το 2008) κερδίσει το Βραβείο καλύτερου ρεπορτάζ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Περιοδικών της εφημερίδας "Τα Νέα".

 

Εκτός, πάντως, του αμιγώς δημοσιογραφικού της έργου, των διακρίσεων και των παράλληλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η "Παρρησία" συνέβαλε ουσιαστικά και στην επίλυση του προβλήματος υδροδότησης των Ψαχνών το έτος 2000, παρεμβαίνοντας δυναμικά στη χρονίζουσα και αδιέξοδη διαμάχη μεταξύ του τότε Δήμου Μεσσαπίων και της Μονής Μακρυμάλλης. Ίσως, μάλιστα, δεν έχει επαρκώς εκτιμηθεί, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, η προσφορά του περιοδικού ως προς το μέγα τούτο ζήτημα, για το οποίο η εφημερίδα "Τα Νέα" αφιέρωσε ένα δισέλιδο (16 - 5 - 2000), υπό τον εύγλωττο τίτλο "Οι μαθητές αγωνίστηκαν με παρρησία και ξεδίψασαν 15.000 ανθρώπους", με την επεξήγηση (ως υπότιτλο) ότι "Το ρεπορτάζ των παιδιών έφερε αποτέλεσμα!". Να σημειωθεί δε ότι η καταλυτική παρέμβαση της "Παρρησίας" αντιμετωπίστηκε από την τότε ηγουμένη Μαριάμ της Μονής Μακρυμάλλης -παύτηκε το 2007- με υποβολή μήνυσης (για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου) εναντίον του συντονιστή καθηγητή, ο οποίος όμως αθωώθηκε πανηγυρικά με απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, χωρίς καν να εκδικαστεί η υπόθεση.

 


 
 
Τα 16 τεύχη της παρρησίας
(Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

 

Οι αφίσες των αγώνων ποίησης 2003 και 2004

 

  

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ


 

 

Βίντεο σχετικά με τους ποιητικούς αγώνες της Παρρησίας

 

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην Τελετή Απονομής Βραβείων των 6ων Αγώνων (2000)
 
 
 
 

 

Το διαφημιστικό (ραδιοφωνικό) μήνυμα των 9ων Αγώνων (2003)
 
 

 

Το διαφημιστικό (ραδιοφωνικό) μήνυμα των 10ων Αγώνων (2004)
 
 

 

Από το μουσικό πρόγραμμα της Τελετής Απονομής Βραβείων των 10ων Αγώνων (2004) 
 

 

Ο επίλογος της Τελετής Απονομής Βραβείων των 10ων Αγώνων (2004)
 

 
 
 
Τα τεύχη είναι διαθέσιμα και στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

 

http://www.servitoros.gr/education/index.php